udruga kolibrici

DOĐITE OD 24.5. DO 13.6. NA PRIKAZIVANJE FILMA O VATRENIMA I PODRŽITE KOLIBRIĆE

Održana je premijera dokumentarnog filma ‘Vatreni‘ koji donosi priču o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i njenoj legendarnoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Više

Hvala svima koji će odvojiti svoje vrijeme i pogledati sjajan dokumentarac o Vatrenima te na taj način pomoći i našim Kolibrićima koji svakodnevno igraju svoje životne utakmice.

Film će se od 24. svibnja do 13. lipnja prikazivati u Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, a sav prihod od ulaznica namijenjen je Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

“Hvala svima koji su se sjetili oboljelih od SMA u trenutku kad su ostavljeni od sustava. Vatreni su nas oduševljavali prije 20 godina, a i danas nalaze način da nas oduševe zajedno sa svima koji su pomogli ovom projektu,” izjavila je Ana Alapić, predsjednica Udruge roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići i pozvala sugrađane da pogledaju film u kinima.

Film je napravljen u nezavisnoj produkciji, a govori o osamostaljenju Hrvatske, povijesnom i društvenom kontekstu u kojem sudjeluju i nogometaši koji su osvojili brončanu medalju u Francuskoj.

“Kao dječak sam pratio hrvatske sportaše, pogotovo nogometaše, ali i Tonija Kukoča u Chicago Bullsima, te hrvatski nastup na Olimpijskim igrama u Barceloni. Znao sam i za rat u vašoj zemlji. Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj gledao sam vaše igrače kako hrabro izlaze na teren i igraju nevjerojatan nogomet i vjerojatno mi se tada usadila ideja da snimim film o njima,” kazao je Ramirez.

Meksički redatelj je kazao kako su ga naši igrači oduševili i tijekom snimanja filma, priznavši kako je uživao u ovom projektu.

“Svi su oni velike zvijezde, ali svi su bili tako normalni i jednostavni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film. Najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari,” kazao je.


Posted

in

by

Tags: