udruga kolibrici

“LETEĆI KOLIBRIĆI” NA HVARU, 23/02/2020

Otok Hvar, jedan od najljepših otoka hrvatske obale poznat po raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj lepezi turističke ponude, sve je više poznat i po cikloturizmu. Tako će već ove veljače skupina njemačkih brdskih biciklista doputovati na sedmodnevne pripreme na otok Hvar gdje je više od 400 kilometara brdskih staza.

– Ove godine dolazi nam apsolutna svjetska elita u mountainbikeu. Dolazak biciklista očekujemo 22.veljače te će biti smješteni u Vrboskoj u Vili Triptih u narednih tjedan dana – doznajemo od organizatora.

Dana 23. veljače. u 14:30 sati gosti će sagraditi tzv. parcours (stazu za trening) gdje će domaćinima pokazati svoje vještine na biciklima. Uz vrhunske sportske akrobacije, mediteransku hranu i glazbu, organizirat će se i lutrija od koje će cjelokupan prihod biti namijenjen Kolibrićima pa je po njima i ovaj događaj dobio ime „Leteći Kolibrići“.

Otok Hvar ima više od 400 km staza i svake godine se taj broj povećava. Ove godine spojit će se ruta preko vrha otoka Hvara i tako osigurati alternativni biciklistički pravac od grada Hvara do Humca. Stazu je sufinancirala i TZ Splitsko-dalmatinske županije. Osim što prolazi po najvišim brežuljcima otoka Hvara, staza pruža i prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more.


Posted

in

by

Tags: