udruga kolibrici

NAŠ JAN VAM PORUČUJE!

“Dođite na predstavljanje moje nove knjige na Interliberu, subota 17.11. u 16.30! Roman Težina stvarnosti, urednica Sandra Pocrnić, naslovnica Tanja Prokop. Pročitajte, nadam se da će vam se svidjeti!”

 

Hrabrost naših Kolibrića oduševljava mnoge, katkada se i mi najbliži zapitamo od kuda im samo tolika snaga. Jedan među njima izdvaja se posebnim talentom, to je Jan Bolić – pisac. Jan, nažalost, boluje od spinalne mišićne atrofije, strašne i teške bolesti koja ga je prikovala za kolica, no njegov duh je i dalje poprilično živahan. Jan je do sada objavio tri knjige, zbirku poezije Trenutci , knjigu pjesama i proznih tekstova Može biti lijepo te najnoviju knjigu, krimić, pod naslovom Težina stvarnosti. Njegova djela inspirirana su autorovim razmišljanjima o životu, nekim stvarnim događajima i svakodnevnicom koja nije laka, no Jan je sve začinio humorom.

Ono što bismo željeli istaknuti je da Jan, kao i mnogi drugi oboljeli od SMA,  nema pravo na lijek! Naime, Vlada je donijela diskriminirajuću odluku da se pacijenti stariji od osamnaest godina i oni ovisni o respiratoru ne mogu liječiti. Njihova odluka nije izmišljena kriminalistička priča, nego naša stvarnost.

Ovo je Janova poruka čitateljima i prijateljima

„…Nadam se da shvaćate kako osobe koje boluju od spinalne mišićne atrofije za koju postoji lijek, ali ga država ne želi svima dati, imaju svoje snove, kao što imam i ja. Želja mi je objaviti roman i baviti se pisanjem, a upravo ste mi vi pomogli da ostvarim jedan od svojih snova, ciljeva. Međutim, bolest od koje i sam bolujem, nekim mojim vršnjacima (čak i mlađima od mene) koji nažalost nisu imali toliko sreće, prekinula je snove. Zato mislim da se oni koji odlučuju o lijeku trebaju sramiti!“

 

P.S. Janove super knjige možete nabaviti preko njegove facebook stranice ili putem e-trgovine Superknjižare


Posted

in

by

Tags: