udruga kolibrici

OSMIJEH ZA OSMIJEH

Projekt ‘Osmijeh za osmijeh’  tvrtke EL 4 izvrsno je prihvaćen, zato nas ne iznenađuje što je predstava ‘Ružno pače’ napunila Zagrebačko kazalište lutaka do posljednjeg mjesta. Hvala svima, Kolibrići su uživali!  

Istoimeni projekt je usmjeren na unapređivanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju, a osmišljen je i kao podrška njihovim roditeljima.

Koliko su ovakvi projekti i događanja potrebni našem društvu radi osvješćivanja tematike i poticanja integracije djece s teškoćama u razvoju, kao i radi podrške djeci i roditeljima, najbolje je opisala Vlatka Grmača, majka Emili, djevojčice s teškoćama u razvoju.

“Meni osobno je bilo predobro, dinamično i zabavno! Mlađi sin je također bio oduševljen, a Emili se smješkala cijelo vrijeme, pogotovo kad je krenula muzika! Jako me dirnula izjava Ružnog pačeta kada je rekao Žabi da nije on kriv što je rođen drugačiji. Ta rečenica potpuno opisuje i naše Kolibriće: oni su kao i ostala djeca i ne bi trebalo od njih bježati i okretati glavu, već ih integrirati u društvo. Zaključak je da je ova predstava pogođena jer govori upravo o tome da se različitosti moraju poštovati”, kazala je Vlatka.


Posted

in

by

Tags: