udruga kolibrici

OSNUJTE FOND IZ PRORAČUNA

Ministarstvo zdravstva otvorilo je nedavno uplatni račun za prikupljanje donacija za posebno skupe lijekove. I dalje smatramo da je Vlada ovim potezom odbacila odgovornost i obavezu financiranja liječenja vlastitih građana.

Ministar Kujundžić prvotno je obećao da će Vlada sudjelovati u jednakom iznosu kojeg uplate naši, već toliko opterećeni sugrađani, ministar Marić ga je potom demantirao, a sada o načinu na koji će sudjelovati država – više nigdje ni glasa.

Oboljelima ne treba vaš nadzor nad novcem koji ni u kojem pogledu nije vaš, već im treba država čije će institucije preuzeti političku, ljudsku, moralnu i liječničku odgovornost i sukladno tome im omogućiti liječenje te, u krajnjoj liniji, život.

Ovim putem ponovno tražimo da preuzmete odgovornost koju ste preuzeli kad i fotelje i osnujete Fond za inovativne terapije financiran iz proračuna. Od naših sugrađana tražimo samo podršku dok god sustavno ne riješite probleme liječenja djece s genetskim, onkološkim i drugim bolestima koji će danas sutra trebati sredstva iz Fonda.(29.12.2017.)


Posted

in

by

Tags: