udruga kolibrici

PHILIPS I ARBOR MEDICAL UZ PODRŠKU VELEPOSLANSTVA NIZOZEMSKE I UDRUGE KOLIBRIĆI DARUJU OSAM PRIJENOSNIH ULTRAZVUKA

Kao partneri Philipsa i Arbor Medicala te uz podršku veleposlanstva Nizozemske, sudjelovali smo u donaciji 8 prijenosnih ultrazvuka Philips Lumify diljem Hrvatske. Prva tri donirali smo dr. Natko Beck iz dječje bolnice Srebrnjak, kako bi malenim pacijentima osigurali bržu i kvalitetniju dijagnostiku. Velika nam je čast biti dio ove hvalevrijedne akcije!

Preneseno s portala SEEbiz:

Donacija je usmjerena u četiri bolnice te za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Hvalevrijedna akcija tvrtke Philips Hrvatska olakšat će rad liječnicima diljem Hrvatske, a pacijentima pružiti priliku za vrhunsku skrb.

„U suradnji s našim partnerima i uz pomoć Udruge Kolibrići, Philips Hrvatska podržava borbu protiv COVID-19 donirajući osam prijenosnih ultrazvučnih aparata kako bi opremili bolnice diljem Hrvatske posvećene liječenju pacijenata s koronavirusom. Kao tvrtka za zdravstvenu tehnologiju usmjerena na poboljšanje života ljudi, nadamo se da ćemo svojim doprinosom pomoći zdravstvenim radnicima i njihovim pacijentima u ovim izazovnim vremenima “, poručio je Miroslav Šaban, Direktor odjela za odnose s državnim institucijama, Philips Centralna i Istočna Europa. „Ponosan sam što naš lokalni tim daje sve od sebe kako bi podržao hrvatski zdravstveni ekosustav jer razumijemo da borba još nije gotova čime je naša misija važnija no ikad.“Philips Lumify ultrazvučni sustav postavlja nove temelje u mobilnim primjenama ultrazvučne dijagnostike kao „stetoskopa 21. stoljeća“, a svoje mjesto nalazi u gotovo svim kliničkim specijalnostima i ranoj edukaciji novih naraštaja liječnika.„Drago nam je da smo mogli pomoći pri realizaciji ove donacije i što nas je tvrtka Philips prepoznala kao ozbiljnog partnera s kojim će osigurati vrhunsku skrb pacijentima diljem Hrvatske. Naša glavna zadaća je organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti radi prikupljanja sredstava potrebnih za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanja troškova liječenja, a ova se suradnja savršeno uklopila u djelovanje naše udruge i promicanje humanitarnih vrijednosti za koje se zalažemo.“ Izjavila je Anja Uzelac, predsjednica Udruge Kolibrići.Primopredaja prve donacije održala se 23. listopada 2020. u Dječjoj bolnici Srebrnjak, a u narednim tjednima će se donacija uručiti i ostalim primateljima diljem Hrvatske


Posted

in

by

Tags: